• darkblurbg

Anthony Krijger (Hypnotherapeut & Lichaamsgericht psychotherapeut)

Wat kun je van mij verwachten?

Je kunt van mij verwachten dat ik iedere cliënt volledig de regie over zijn of haar proces laat houden. Ieder hulpvraag neem ik serieus en het is aan mij om iedere hulpvraag te gaan begrijpen, zodat ik samen met mijn cliënt het best mogelijke resultaat uit een therapie sessie kan halen. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat je pas echt goed een ander mens kunt begrijpen als je jezelf begrijpt. Het begrip van jezelf creëert begrip voor de ander, maar omdat begrip te krijgen is het onmisbaar om zelf ook te begrijpen wat therapie inhoud en wat het met mensen los kan maken.

In de relatie met de cliënt handel ik vanuit een aantal persoonlijke basisprincipes:

  1. Echtheid; Ik ben richting cliënten altijd oprecht en puur in wat ik voel en ervaar en zal dat ook altijd teruggeven.
  2. Empathie en liefde; Ik vind het belangrijk mezelf in te leven in het verhaal van een cliënt en dit te begrijpen. In de volste overtuiging dat iedereen begrepen wil worden en het verdiend om geliefd te worden. 
  3. Respect en Aanvaarding; Ieder cliënt is voor mij uniek en zal door mij volledig gerespecteerd en aanvaard worden als mens. Ieder verhaal beluister ik en ieder gevoel ervaar ik zonder oordeel, zodat het er kan en mag zijn in een therapeutische relatie. 
  4. Vertrouwen en Gids; Ik geloof dat ik mensen kan ondersteunen in hun proces, omdat ik de pijnlijke en verdrietige kant van het leven heb leren zien en ervaren en deze heb mogen verwerken. Ik heb ervaren wat je kan tegenkomen in het proces van verwerking, waardoor ik kan functioneren als gids op dit vaak hobbelige pad. 

Ik zie het als mijn taak om mijn cliënten te begeleiden op hun ontdekkingsreis naar zichzelf, maar de genezing heb ik niet in de hand. Genezing komt immers alleen vanuit de helende kracht van het menselijk lichaam. Door het inzetten van verschillende behandelmethoden zal ik samen met de cliënt zijn problemen gaan benaderen op diverse wijzen en het lichaam aan het werk zetten om spanningen te gaan loslaten en te ontspannen. De focus van alle sessies is het lichaam de ruimte te geven om de pijn in het lichaam te gaan genezen en op te ruimen. 

Persoonlijk

In mijn jeugd was ik al bezig met genezing en ik ontdekte dat genezing een natuurlijke functie was van het lichaam, immers als ik een wond had dan genas die vanzelf. Hoe kon het dan zijn dat mijn geestelijke pijn die ik opliep in mijn jeugd en verdere leven niet genas, dat het me verkrampte, boos en angstig maakte. Inmiddels, tientallen jaren later denk ik dat ik een antwoord heb gevonden in de vele boeken die ik heb gelezen en studies die ik heb gevolgd; ik belette mezelf om te genezen, omdat het zou betekenen dat ik mijn ego moest opgeven. Ik verhinderde het bewust en onbewust uit angst en deze angst kon ik zelf niet wegnemen met mijn wilskracht, het enige wat ik kon doen en vele met mij was de angst wegstoppen en onderdrukken, maar als gevolg van dit onderdrukken, verdwijnen de lichamelijke vitaliteit van ons lichaam, inclusief het proces van spontane en natuurlijke genezing. Alleen door de controle van het ego (onze persoonlijke controle over onze gevoelens) op te geven en de angsten te accepteren komt de spontaniteit weer terug in het lichaam en kan de genezing zijn werk doen en kunnen pijn, boosheid en verdriet verwerkt worden. 

In de afgelopen jaren heb ik me toegespitst op hypnotherapie en lichaamsgerichte psychotherapie.
Hypnotherapie heeft me tijdens een NLP opleiding zo gefascineerd dat ik ermee verder ben gegaan en verschillende opleidingen heb gevolgd. Het is verrijkend om mensen in een staat van ontspanning te brengen van waaruit ze in contact kunnen komen met al hun eigen gevoelens en dat terwijl ze volledig bij bewustzijn blijven. Het is waardevol om als therapeut via positieve suggesties het onderbewustzijn van cliënten te kunnen veranderen.
Lichaamsgerichte psychotherapie was voor mij de sleutel naar mijn persoonlijke vrijheid. Door de vrijheid in mijn lichaam te voelen en te ervaren kreeg ik meer ruimte in mijn hoofd en daardoor in mijn leven. Ik ben volledig geïnspireerd geraakt door de grondleggers van het lichaamswerk, zoals Alexander Lowen met de "Bio-energetica", Perter A. Levine met "Somatic Experiencing" en John C. Pierrakos met "Core Energetics". Inmiddels heb ik opleidingen gevolgd, veel boeken gelezen en daarnaast heb zelf ook leertherapie ondergaan om te ervaren wat deze therapievorm in me los maakte en hoe ik het kan toepassen bij anderen.