Ontspannen lichaamsgerichte therapie is waar u naar zoekt? Bij Psychotherapie Praktijk ViaTua bent u aan het juiste adres voor ontspannen lichaamsgerichte therapie in Noord-Limburg Lees op deze pagina meer over deze therapie en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Ontspannen Lichaamsgerichte Therapie Noord-Limburg; Betekenis

Bij lichaamsgerichte therapie wordt er vanuit gegaan dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als u een lange tijd kampt met emotionele klachten komen deze, volgens de theorie van lichaamsgerichte therapie, tot uiting in lichamelijke klachten. Klachten die hierbij horen kunnen zijn migraine, premenstruele klachten, RSI, hyperventilatie of astma.

Ontspannen Lichaamsgerichte Therapie Noord-Limburg; Klachtenbeeld

Bij welke klachten kan ontspannen lichaamsgerichte therapie een uitkomst bieden? Deze ontspannen therapie wordt ingezet bij mensen die moeite hebben met het verwoorden van hun problemen of moeilijk hun emoties kunnen uiten. Dit heeft vaak te maken met problemen uit het verleden m.b.t. bijvoorbeeld een depressie, langdurige stress of een burn-out.

Ontspannen Lichaamsgerichte Therapie Noord-Limburg; Vormen

Er bestaan verschillende technieken, richtingen en vormen binnen de lichaamsgerichte therapie. Bij elke vorm wordt aandacht besteed aan één of meer van de volgende lichaamskenmerken; lichaamshouding, beweging & innerlijke lichaamsbeleving. Het uiteindelijke doel van lichaamsgerichte therapie is het telkens verminderen van psychische klachten. Om dit te bereiken gaat lichaamsgerichte therapie gepaard met therapeutisch gesprekken. Lees hier meer over onze werkwijze.

Ontspannen Lichaamsgerichte Therapie Noord-Limburg; Contact

Voor ontspannen lichaamsgerichte therapie hoeft u niet verder te zoeken. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. De Psychotherapie Praktijk ViaTua is gevestigd in Noord-Limburg en staat garant voor een goede en effectieve richting u als cliënt.