• darkblurbg

Onze werkwijze is uniek, omdat we ten allen tijde de cliënt centraal stellen met zijn of haar proces. We kijken samen met onze cliënten niet alleen naar de problemen en klachten, want ook wel "geestelijke wonden" worden genoemd binnen de psychotherapie, maar ook naar de oorzaak van deze wonden. Zoals de oprichter van Viatua® zei: "Er is geen enkele dokter die iets kan genezen, er is geen enkele geneesheer die iets kan helen, er is geen therapeut of psycholoog die ooit een probleem kan oplossen. De enige die de wonden van het lichaam en de geest kan helen is het lichaam zelf en de vraag is hoe je hier als therapeut, dokter of geneesheer in kunt ondersteunen. Het lichaam is dan ook in al onze therapie vormen het belangrijkste, daar gaan we mee werken, immers dat heeft een aanzet nodig om opgelopen wonden, problemen en klachten te gaan helen. 

Wat onze werkwijze verder kenmerkt is dat we maatwerk bieden voor u als cliënt. We hebben een manier van werken ons eigen gemaakt die aansluit bij iedere overtuiging en manieren van voorkeur in de communicatie die u als cliënt heeft. Wij passen ons dus volledig aan u en gaan van daaruit verder werken, zodat in de basis de vertrouwensrelatie er kan zijn van u als cliënt uit. Kenmerkend voor onze behandelwijze zijn de volgende pijlers: Intake cliënt specifiek, de verandering komt uit uzelf, u creëert uw eigen groeipad en volledige focus.

Werkwijze Therapie Praktijk Viatua Nijmegen

Als u besluit bij Therapie Praktijk Viatua Nijmegen in behandeling te gaan kunt u het volgende verwachten. 

  • U krijgt een cliënt specifieke intake, u kunt hier lezen wat dat precies betekend. 
  • Daarna gaat u samen met de therapeut op zoek naar welke behandelmethodiek toegepast gaat worden. 
  • Vervolgens krijgt u altijd een behandeling die uw lichaam aanzet tot het loslaten en helen van uw klachten en problemen.
  • We volgen altijd het tempo van u als cliënt dat betekend dat per sessie wordt gekeken welke hersteltijd/verandertijd er nodig is om de een volgende therapiesessie weer zo optimaal te kunnen laten zijn. 

Na iedere therapiesessie zullen we u vragen om 2 dagen voor de volgende sessie een reflectieverslag/evaluatie te schrijven, dit om uw zelf u optimaal de regie te geven over uw eigen veranderingen in dit reflectieverslag geeft u ook aan richting de therapeut waar u de volgende sessie graag aan zou willen werken op basis van uw ervaringen na de vorige therapiesessie.