• darkblurbg

Het was op een mooie zomerdag dat de zon haar stralen liet vallen en schitterende vlinders onze tuin tot leven brachten, terwijl ik zat te brainstormen over een naam die ik aan mijn diensten en mijn de praktijk wilde gaan geven. De zon scheen met volle teugen en op een mooie paarse aster zat een vlinder. Een vlinder die met veel passie en geduld van bloem naar bloem vloog om daar de nectar met zijn angel uit te halen. Hij was op reis en vloog van plant naar plant zonder dat hij erover nadacht. Hij werd gedreven door zijn instinct en misschien door de geuren en de kleuren van de bloemen in de tuin.

Even toen ik wegdroomde door mijn focus op de vlinder, zag ik mezelf als klein kind staan bij de bloemen in de tuin van mijn opa en oma. Met mijn volle aandacht was ik bezig om een vlinder op mijn wijsvinger te krijgen. Zo een vlinder was zo mooi en het kriebelde zo en dat maakte me als kind intens gelukkig. Ik zat dan ook zo stil mogelijk om de vlinder zo goed mogelijk te kunnen bestuderen, maar voordat ik alle schitterende kleuren en vormen had kunnen zien vloog hij weer weg. Elke keer liet een vlinder me dan met de hoop achter dat er snel weer een andere op mijn wijsvinger zou komen zitten. De vlinders gaven mij een beetje extra geluk en wie zou dat niet willen hebben.

Vaak loop het in ons leven niet zoals we het graag zouden willen zien en streven we naar geluk, wat we nooit lijken te kunnen gaan ervaren. De vlinder heeft mij geholpen met aanboren van mijn passie en daar werd mijn missie geboren. Hoe mooi is het niet als je als een vlinder bent en mensen gelukkig kunt maken door er gewoon simpelweg voor ze te zijn. Hun verhalen aan te horen door te luisteren, te kijken en te voelen. Hoe waardevol is het niet om er even voor andere mensen te mogen zijn en ze weer iets gelukkiger te maken op het pad wat zijn in hun leven te lopen hebben.

Het is onze missie om met onze praktijk, onze medemensen als zij daarvoor kiezen weer een beetje gelukkiger maken en getuige te mogen zijn van hun verhaal. Wat is er wat hen belemmerd om gelukkiger en vrijer te zijn en om samen met hen op onderzoek te mogen gaan naar hoe de belemmeringen opgeruimd kunnen worden. Daar werd de naam ViaTua® geboren. In het Latijn het betekend "Uw pad" of "Toerist". Ieder mens bewandeld zijn of haar pad het leven en kan telkens kiezen uit keuzes die hij of zij heeft. Door de therapie die wij aanbieden wordt de cliënt  toerist in zijn of haar eigen leven en gaat op ontdekking naar wat hem of haar weerhoudt om voluit te leven en gelukkig te zijn. Met als doel de blokkades en belemmeringen op te ruimen en op te lossen, zodat onze cliënten met meer geluk en plezier verder gaan leven.