• darkblurbg

Hypnotherapie Noord-Limburg

Voor hypnotherapie in Noord-Limburg bent u bij Therapie Praktijk Viatua aan het juiste adres. Als u op zoek bent naar een therapeut in Nijmegen die professionele hypnotherapie kan toepassen bent u meer dan welkom bij Therapie Pratkijk Viatua!

Wat is hypnotherapie?

Het toepassen van hypnose als methode in een therapie wordt hypnotherapie genoemd. Hypnose is geen op zich zelfstaande psychotherapie: hypnose kan in principe bij elke vorm van therapie als hulpmiddel dienen. Het doel van hypnotherapie is het teweegbrengen van een bewustzijnstoestand die trance wordt genoemd. In trance is de cliënt tegelijkertijd volledig ontspannen en uiterst geconcentreerd. Als een cliënt door middel van hypnose in trance is, kunnen problemen beter worden onderzocht. Ook is het tijdens een hypnose voor de cliënt makkelijker om suggesties van de therapeut op te volgen. Dergelijke therapeutische suggesties zijn gericht op het verminderen van de klacht.

Hypnotherapie Nijmegen; wanneer van toepassing?

Hypnose kan ingezet worden als hulpmiddel bij elke vorm van therapie. Zo wordt hypnose ingezet bij cliëntgerichte therapie, maar ook bij gedragstherapie of cognitieve therapie. Zodoende is hypnotherapie in te zetten voor een veelheid van klachten, waaronder stress, fobie, verslaving, psychosomatische klachten, faalangst, depressie, chronische pijn en eetproblemen. Onze Therapie Praktijk Viatua is gevestigd in Nijmegen en staat garant voor een goede en effectieve zorg richting u als cliënt. Zoekt u een professionele hypnotherapeut in Nijmegen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hypnotherapie Nijmegen; behandelwijze Therapie Praktijk Viatua

Als u besluit hypnotherapie in Nijmegen te ondergaan kunt u de volgende behandelwijze verachten; een hypnotherapie sessie begint met het tot stand brengen van hypnose, onder leiding van de therapeut. Vaak gebeurt dit door het richten van de aandacht, bijvoorbeeld door geconcentreerd ergens naar te kijken of een lichaamsbeweging te maken. Ook wordt er een hoge mate van ontspanning tot stand gebracht en worden er beelden opgeroepen, bijvoorbeeld van een rustgevende tuin of een landschap.

Als de trance bereikt is, voelt de cliënt zich rustig en tevreden. De therapeut vraagt de cliënt die gevoelens vast te houden, ook als de aandacht gericht wordt op de klachten van de cliënt. Vervolgens ontvangt de cliënt enkele suggesties van de therapeut. Deze suggesties hebben als doel het probleem van de cliënt te verminderen. Een voorbeeld van zo’n therapeutische suggestie is het in de rust van de hypnose onderzoeken hoe een pijnlijke situatie anders beleeft zou kunnen worden. De cliënt krijgt na een hypnotherapie sessie vaak een geluidsopname mee van de hypnose, waarmee thuis geoefend kan worden in de vorm van zelfhypnose.

Hypnotherapie: de misverstanden

Rondom hypnose bestaan veel misverstanden en onjuiste vooroordelen. De meeste daarvan komen voort uit ‘hypnose shows’, waarbij mensen aan de wil van de hypnotiseur lijken overgeleverd. Daarbij worden vrijwilligers geselecteerd die gemotiveerd zijn om plezier te hebben en gek te doen. Dergelijke ‘toneelhypnose’ heeft niets te maken met de hypnose zoals die wordt toegepast in hypnotherapie. Een hypnotiseur kan niemand onvrijwillig hypnotiseren. Hypnose kan alleen ontstaan vanuit een vrijwillige samenwerking. Hypnose is daarom in zekere zin altijd een vorm van zelfhypnose. Iedereen die dat wil kan een bepaald niveau van trance bereiken.