• darkblurbg

Mensen en hun proces(sen) begrijpen en ze in zachtheid het vertrouwen geven om hun eigen veranderingsproces in beweging te zetten is mijn kracht.

Intuïtief en doortastend voel ik snel de puurheid van mensen aan.
Ik begeleid mijn cliënten vanuit mijn kennis en levenservaring; als een open, geduldige, eerlijke en scherpzinnige gids.

Liefst werk ik lichaamsgericht. Het lichaam geeft een weerspiegeling van hoe je in het leven staat; al je ervaringen zijn hierin opgeslagen. Ik help om (weer of meer) contact te krijgen met het lichaam en bij het onderkennen van blokkerende gedachten en patronen. Hiervoor gebruik ik verschillende technieken die goed op elkaar aansluiten en elkaar versterken.

Geduldig en liefdevol en zonder oordeel begeleid ik mijn cliënten. Ik moedig ze aan zichzelf de ruimte te gunnen om (daarmee) een genezing in gang te kunnen zetten.
In mijn leven leerde ik mezelf ook alle ruimte voor verandering en heling te geven. Zo maakte ik een grote transformatie door: van een zeer lastig verleden naar een waardevol heden. Omdat ik zelf de pijnlijke kant van het leven heb ervaren en verwerkt, ontwikkelde ik mijn fijngevoeligheid nog verder en hiermee kan ik mij met weinig woorden verplaatsen in en verbinden met anderen.

Meer over mijn persoonlijke proces
In mijn jeugd was ik al bezig met genezing. Ik ontdekte dat genezing een natuurlijke functie was van het lichaam; als ik een wond had dan genas die namelijk vanzelf. Hoe kon het dan zijn dat de geestelijke pijn die ik opliep in mijn jeugd en verdere leven niet genas, dat het me verkrampte, boos en angstig maakte?

Inmiddels, tientallen jaren later, denk ik dat ik een antwoord heb gevonden in de vele boeken die ik heb gelezen en alle studies die ik volgde: ik belette mezelf om te genezen, omdat het zou betekenen dat ik mijn ego moest opgeven. Ik verhinderde het bewust en onbewust uit angst en deze angst kon ik zelf niet wegnemen met mijn wilskracht.

Het enige wat ik kon doen (en wat velen met mij doen) was de angst wegstoppen en onderdrukken. Maar als gevolg van dit onderdrukken, verdwijnt de lichamelijke vitaliteit van ons lichaam, inclusief het proces van spontane en natuurlijke genezing. Alleen door de controle van het ego (onze persoonlijke controle over onze gevoelens) op te geven en de angsten te accepteren komt de spontaniteit weer terug in het lichaam en kan de genezing zijn werk doen: zo kunnen pijn, boosheid en verdriet verwerkt worden.