• darkblurbg

Hier vind je alle afleveringen van de podcast: "Ik voel, dus ik ben!"

Veel luisterplezier!

Aflevering

Toelichting

Intro - Podcast ik voel, dus ik ben!

Je luistert naar de podcast "Ik voel, dus ik ben!" Als psychodynamisch therapeut, zie ik het als mijn levensmissie om mezelf en anderen weer meer bewust te laten worden van wie we nu echt zijn.  Iedere aflevering staat in dienst van zelfbewustzijn d.m.v. meditatie, visualisatie, mindfulness en diverse andere oefeningen.  Wil je verder gaan met zelfbewustzijn dan kun je de training volgen die als een rode draad door de podcast loopt. 

Bonustrack: In 5 minuten tot jezelf komen

Vandaag een drukke dag gehad of een moment van inspanning en stress? Kom dan in 5 minuten weer helemaal tot jezelf. Veel luister plezier!

Bewustzijnsoefening - Woorden van bemoediging

Zit je ook te trappelen van ongeduld? Of zie je bijna geen verandering bij jezelf? Wees dan niet verbaasd je bent zelf onderdeel van eigen veranderproces en pas als je ruimte krijgt om terug te kijken dan zal je de sprongen die je gemaakt hebt zien.  Geniet van een prachtig gedicht en zie je eigen vooruitgang. 

Ontspanningsoefening - Laat je boosheid en frustratie gaan (speciaal voor jong volwassenen)

Wordt jij ook regelmatig achtervolgt door boosheid, frustratie en negatieve energie richting andere en jezelf, dan is deze ontspanningsoefening wat je nodig hebt. Deze oefening helpt je de rust in jezelf te ontdekken en terwijl je heerlijk kunt ontspannen steeds meer bewust te worden van wat jij nodig hebt in je leven een beetje meer: "Ik hou van mij". Speciaal opgenomen voor pubers en jong volwassenen. 

Bewustzijnsoefening - Liefde laten stromen tussen geliefden en vrienden (2 pers.)

Hoe mooi is het om de verbinding tussen jou en je geliefden weer bewust te worden, te versterken in de volste tederheid en kwetsbaarheid die je kunt geven. Garantie op een prachtige ervaring die jullie dichterbij elkaar brengt en de liefde voor elkaar duidelijk zichtbaar maakt. 

Persoonlijkheidsversterkende oefening - Zelfbeeld positief beinvloeden

Wil je ook iedere dag weer van jezelf kunnen genieten, doordat je steeds meer positieve gedachten over jezelf ontwikkelt en deze ook toelaat in je hoofd? Dan kan deze oefening je daarbij helpen. Immers je bent de sleutel tot genot en succes in je eigen leven. Het enige wat je hoeft te doen is het slot wat op genot en geluk zit te openen en dat wordt één van de mooiste ervaringen in je leven. 

Ontspanningsoefening - Stressvermindering en versterken positieve gedachten

In het dagelijkse leven komt er veel stress op ons af, waardoor we ons regelmatig gespannen en onrustig kunnen voelen. Deze staat waarin we verkeren wordt gevoed door negatieve gedachten die we over ons zelf hebben.  Deze oefening is speciaal gemaakt om over langere tijd, regelmatig te beluisteren, zodat je stressvermindering realiseert en positieve gedachten over jezelf leert opbouwen.  Want je bent een prachtig mens!

Visualisatie - Jezelf ontvangen in jouw leven

Twijfel je weleens wat het doel is in je leven, wat je hier eigenlijk precies komt doen en een daarbij horend onvervuld gevoel? Beluister deze visualisatie eens en kijk wat voor mooie verandering in je leven kan plaats vinden als jij jezelf liefdevol ontvangt in dit leven. Dankbaar met jezelf en over jezelf, zodat vanuit deze dankbaarheid je leven weer meer kleur en inhoud krijgt. 

Ontspanningsoefening - Ademhalingsmeditatie

Even helemaal wegdromen op de zachte tonen van mijn stem en hierbij volledig ontspannen, dan is deze meditatie/oefening voor jouw gemaakt. Het doel van deze oefening is om je weer helemaal bewust te maken van je ademhaling en door je aandacht zacht en vriendelijk bij de ademhaling te houden zal je merken dat je in een diep ontspanning kunt geraken en alles om je heen even niet meer belangrijk is. 

Visualisatie - Zorgen voor alle behoeften van jezelf

Ontdek je regelmatig dat je nog vanuit verouderde behoeften en verlangens reageert op de mensen om je heen. Dan is deze podcast een prachtige aanvulling voor je om te ontdekken hoe je jezelf kunt voorzien van alle verlangens en behoeften en die in je leven onvervuld zijn gebleven. Zorg jij er na vandaag ook helemaal voor jezelf?

Bewustzijnsoefening - Blokkades in de relatie met je ouders uitspreken.

Je herkent het vast dat soms wat strubbelingen zitten in de relatie tussen jou en je ouders. En vaak zou je deze willen uitspreken alleen is hier niet altijd de mogelijkheid voor. Deze bewustzijnsoefening helpt blokkades en irritaties die je hebt, jegens je ouders te ontdekken, ze uit te spreken en op te heffen, immers als wat jij mag uitspreken, dat mag er zijn. Wil je ervaren hoe helpend het is om dat te doen? Beluister dan deze bewustzijnsoefening. 

Ontspanningsoefening - Progressieve Spierontspanning

Heb je ook zo een behoefte om al je spieren eens heerlijk te ontspannen, terwijl je helemaal weg kan dromen, dan is deze ontspanningsoefening voor je gemaakt.  Deze oefening neemt je mee en laat al je spieren in je lichaam ontspannen door spanning aan te brengen en daarna los te laten.  Hoe vaker je deze oefening beluistert, des te meer je gaat ontspannen.

Bewustzijnsoefening - Bodyscan

Wil jij ook steeds meer van die momenten dat je weer volledig in contact staat met jezelf en je onzekerheid definitief naast je neer kan leggen? Dan begint het ermee je geheel bewust te maken van je lichaam. Deze bodyscan begeleid je in het scannen van je lichaam naar wat er daar te voelen en ervaren is. Veel ervaringsplezier toegewenst!

Bewustzijnsoefening - Bodyscan met uitleg voor starters

Wil jij ook steeds meer van die momenten dat je weer volledig in contact staat met jezelf en je onzekerheid definitief naast je neer kan leggen? Dan begint het ermee je geheel bewust te maken van je lichaam. Deze bodyscan begeleid je in het scannen van je lichaam naar wat er daar te voelen en ervaren is. Veel ervaringsplezier toegewenst!

Waarneming - Bewustzijnstraining - Afl. 1

Wil jij je ook meer bewust worden van jezelf,  dan is deze Bewustzijnstraining zeker een aanrader. Het maakt je in 18 afleveringen volledig bewust van jezelf en de intentie van je handelingen.  Je leert je eigen handelen en je gevoelsleven te beïnvloeden zodat je een gelukkiger leven kunt leiden door alles te laten zijn in vriendelijkheid en zachtheid en tegemoet te komen aan al je behoeften.

Visualisatie - Geschenk van een wijze

Deze visualisatie geeft je inzicht in wat je op dit moment nodig hebt, doormiddel van een geschenk wat je ontvangt en vragen die je mag stellen. Wil jij ontdekken wat er op je ligt te wachten? Beluister dan deze ontspanningsvisualisatie. 

Visualisatie - Ontdek onvervulde behoeften jegens je naasten

Wil jij je ook meer bewust worden van je relatie ten opzicht van je familie- en gezinsleden? En welke onvervulde kin behoeften daarin nog een rol spelen, waaruit je bijna altijd reageert? Doe dan deze cirkelvisualisatie om je meer bewust te worden van jezelf en je reactiepatroon. 

Visualisatie - Ontspanningsmeditatie "Het Strand"

Bent u toe aan een volledige ontspanning en wilt u helemaal tot rust komen en dat het liefste op het strand, luister dan deze Episode uit de de Podcast: Ik voel, dus ik ben!  Veel luisterplezier.