• darkblurbg

Jouw proces staat bij mij centraal. Natuurlijk ga ik uit van de problemen en klachten waar je mee zit, ook wel ‘geestelijke wonden’ genoemd binnen de psychotherapie. Samen met jou kijk ik naar de oorzaak van deze wonden. Ik zie het als mijn taak om mijn cliënten te begeleiden op hun ontdekkingsreis naar zichzelf, maar de genezing heb ik niet in de hand. Genezing komt immers alleen vanuit de helende kracht van het menselijk lichaam.

Het lichaam kan de wonden van lichaam en geest helen en als therapeut ondersteun ik je daarbij. Jouw lichaam heeft een aanzet nodig om opgelopen wonden, problemen en klachten los te laten en te gaan helen. Daarom is het lichaam in alle therapievormen die ik hanteer belangrijk.

Als een gids help ik je te begrijpen wat er gebeurt, omdat dit de liefde voor jezelf vergroot en het jouw herstelproces faciliteert. Samen kijken we naar wat je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Ook het creëren van een vertrouwensrelatie en een op jou afgestemde behandeling zijn uitgangspunten in mijn manier van werken. Zo help ik je om op een veilige manier, met focus en in jouw eigen tempo te kunnen veranderen en groeien.


Wat kun je verwachten tijdens de intake:
Naast de klik tussen jou en mij als therapeut is het van de belang dat ik goed op de hoogte ben van de achtergrond van je klachten. Als ik jouw hulpvraag begrijp, kan ik samen met jou het best mogelijke resultaat uit de therapiesessies halen.

De intake is dan ook een cruciaal moment in de therapie om te bepalen welke behandelvorm het beste bij jou past. Daarom kijk ik zo compleet mogelijk naar jouw persoonlijke situatie. Omdat ieder mens verschillend is, heb ik een cliënt-specifieke intake, die zo goed mogelijk aansluit bij jouw communicatievoorkeuren. Lees hier meer over de intake-procedure.

 

Wat kun je verwachten tijdens een sessie:
Omdat jouw lichaam goed aan kan geven wat er bij je speelt, begin ik in een sessie altijd met een door mij begeleid rustmoment. Dan kijken we naar wat zich aandient, wat er op dat moment nodig is en welke werkwijze daarbij past.

Door het inzetten van verschillende behandelmethoden zal ik samen met jou je problemen gaan benaderen en het lichaam aan het werk zetten om spanningen los te laten en te ontspannen. In de sessies wissel ik vaak spanning en ontspanning af; er is alle ruimte om te lachen, te huilen of bijvoorbeeld je boosheid te uiten. De focus van alle sessies is jouw lichaam de ruimte te geven om de pijn in het lichaam te gaan genezen en los te laten.

Per sessie kijken we welke hersteltijd/verandertijd er nodig is tot een volgende therapiesessie.

Na iedere therapiesessie vraag ik je om twee dagen voor de volgende sessie een reflectieverslag/evaluatie te schrijven. Hierin geef je - op basis van je ervaringen na de vorige keer - ook aan waar je de volgende sessie graag aan wilt werken. Zou blijf jij de regisseur van jouw eigen proces.